Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamp för överlevnad

När din kudde är tom
blir saknaden stor
en oro för sceneriet
där djupt i själen bor

Du bär på en historia
en obotlig plåga
den kommer ta livet
och släcka din låga

Ett besked damp ner
och chocken slog till
tillvaron förändrades
men allting stod still

Någonting elakartat
där växer i din kropp
som cellgiftets förmåga
inte kan ge ett stopp

Varje stund du tar
som vore det dina sista
ty varje litet ögonblick
ger dig livets gnista

Du alstrar din energi
med goda minnen
stunder som berört
till hjärta och sinnen

Din kamp för överlevnad
den pågår varje minut
styrkan som du levererar
har inte något slut

När din kudde är tom
blir saknaden stor
en oro för sceneriet
där djupt i själen bor




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 593 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-28 21:32



Bookmark and Share


  bumerang
Fantastiskt,
energi, överlevnad, styrka
- mobiliseras då,
när man som mest behöver det.
Ändå vet vi , att stunden kommer.
För oss alla, ingen undantagen.

2013-09-29

    Mia Sedvall
Känner smärtan.. Fint skrivet
2013-09-29

    ej medlem längre
Naket och osminkat når dina ord fram med smärta att läsa.
2013-09-29

  Tarantaran
Du sätter ord på
förlust som känsla
tomhetsansikte
på kudden, - du skriver
på ens hjärtas kammare
som tårar var ditt bläck
2013-09-28

  aol
atark poesi som berör en på djupet,
2013-09-28

  Piann VIP
Med dina ord berör du många.
2013-09-28

  Ninananonia VIP
Berörande ord..
2013-09-28

  ResenärGenomLivet VIP
Oavsett hur livet tar slut är sorgen och saknaden där...berörande beskrivet...
2013-09-28

  Eva Helene VIP
Du berör djupt med din text, det här är något många av oss kan känna igen sig i och får uppleva.
2013-09-28

    ej medlem längre
Vilken stark text och vliket livsöde du tecknar. Helt magiskt förmedlat.
2013-09-28

  Marianne Räf
Så bra att ha kudden som symbol
för trygghet och lugn - i synnerhet
då någon är sjuk och livshotad..
En rik bild, metafor, - en tröst.
Men vemodig då den blivit tom.
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO