Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tro

Högt där ovan molnen
bor tankens kraft
någon att vända sig till
om livet blir svårt
en bön i det tysta
är allt som behövs
händerna mot himlen
knäppta ganska hårt

På andra sidan gränsen
i skuggornas salong
bor övernaturligheten
en trygghetens kyrka
andevärldens boplats
där bygger mystiken
ro hos flydda själar
en känsla med styrka

Rymdens alla stjärnor
knackar på dörren
och kastar ut sitt ljus
som svar på inre tro
att vända sig till ljuset
känns äkta och rofyllt
en inre harmoni
för själens höga bro

Tillvarons alla själar
bär på en inre tro
livet gestaltar sig så
för överlevnads skull
stjärnor och planeter
ett väsen i naturen
en bön till något högre
till dagen vi blir mull




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 410 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-29 00:54



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja det är nog sant att många behöver någon högre makt etc att tro på i livet för att överleva. Men man kan även vara med om saker i livet som gör att man värdesätter vissa saker mer än man gjort innan och gör andra prioriteringar då man nått vissa insikter i Detta livet, som ju är det enda vi sant Vet vi egentligen har. Tankeväckande text! :)
2013-10-02

  Eva Helene VIP
Så fint om det översinnliga!
2013-09-30

  Ninananonia VIP
Tycker om denna :)
2013-09-29

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker mycket om "att vända sig till ljuset"...vackert och tröstande...
2013-09-29

    ej medlem längre
Fint diktat om tro
2013-09-29

    ej medlem längre
En enastående fin dikt om tro som jag bara måste ge ett bokmärke
2013-09-29

  Tarantaran
Harmoniskt vackert
om tro;... din text
bildar en stillhetsbro
2013-09-29

  Marianne Räf
Intressant!
Visa tankar. :)
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO