Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Goda knölar

Bintje och Maris Bard
så är våra vackra namn
Vi är släkt med varandra
men tar ej någon i famn

Vi upptäcktes av Alströmer
som tog oss till vårt land
Vi trivs bäst i bördig gjord
med gödsel och med sand

Vår kusin heter King Edvard
och Blå Kongo lika så
På åkern där vi växer
där lyser himlen alltid blå

Vi är knöliga och fula
men omtyckta som få
Vi passar till det mesta
och vårt värde tycks bestå

Vi ses med noblessen
är ofta med på fest
Där rätterna har klass
glänser vi allra mest

Gratängen där på bordet
är fylld med våran prakt
Som tillbehör till sillen
ökar midsommarens takt

När folk ska ha party
fylls vi upp i glaset
Som chips i en skål
förgyller vi kalaset

På våren är vi färska
och kostar lite mera
När vi sätts i jorden
sprids vi och blir flera




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 419 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-29 02:53



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Den här tyckte jag mycket om! :)
2013-09-29

    ej medlem längre
Vilken underbar text!
2013-09-29

  Sofhia Wirström
härliga rader
om de goda knölarna
2013-09-29

  bumerang
Hyllad och rimmad som det anstår
en kunglighet. Uppskattad läsning.
2013-09-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott odlad text
som blir liksom
till en läke läs växt!
2013-09-29

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt skrivet...jag undrar vad dom åt innan potatisen kom...?
2013-09-29

  Angel of love
Fantastisk liten knöl, som man verkligen kan göra mycket av.
Du beskriver det väldigt bra.
2013-09-29

  agneta pichler
en resa i potatis landet..
Väldigt smakrikt
2013-09-29

    ej medlem längre
Trevlig poesi med skickligt framställda rim
2013-09-29

  Marianne Räf
Bra rimmad undervisning,
en liten lektion i potatis.
Tack!
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO