Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MULLSVART ÅKER OCH BLÅKLOCKA

Oktober ligger i höstens själ och hjärta!
Tiden är kommen då solen sjunker
allt djupare bakom synranden,
det gryr endast med möda.
Höstprakten är som ståtligast, i sin kulmen!
Första köldnätter har huttrats.
Gårdens rönnar skriker röda.
Sista flyttande trastar knaprar på
dessa ’bloddroppar’ magen full.

Lövskogarna väntar på ett sista, slutligt lövfall.
Vindarna vänder mot söder.
Tecken på en höststorm. Vinden tilltar.
På kvällen var omvärlden röd på morgonen död!
I trädgården dråsar äpplen på marken.
Koltrastar och kråkor kalasar
på fallfrukten under aplar.
Aspen känner blyg naken, badar i en tynande flamma.
Sista soppar under aspar för en tynande tillvaro!

Blommorna vissnat. Bara en ensam blåklocka!
Slätterna har mörknat av plogen.
Mullsvarta åkrar ligger stilla, döda, ser lugnsköna ut!
Sista starflockar sitter på ledningen, susar förbi.
Vägar ligger leriga, sönderskurna av skördeströskor.
Står stilla i det ljumma nattmörkret,
hör kontinuerliga ljud från mörka skyar,
bevingade sträck på väg mot syd.
Höstbesök landsbygden – värd att uppleva,
en idyll i det hastigt fallande oktobermörkret!

© Heikki Hellman 2013-09-29




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 296 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-29 08:09



Bookmark and Share


  Palett
Med fina känselspröt har du fångat oktoberdagens verklighet, stämningen av avsked !
2013-10-03

  Linda CH VIP
Fin betraktelse om en färggrann och händelserik höst.
2013-10-01

  Minkki VIP
Skönt, Heikki!
2013-09-30

    ej medlem längre
Har under helgen levt i tjugoåttagradig högsommarvärme med Medelhavets ljumma bris fläktande i håret, känt svårighet att lämna för att återvända till nordlig kyla och mörker, men skribenten här gör landningen lätt och välkomnande...Du ger årstiderna en inbjudande bild att vilja stanna i !
2013-09-30

  walborg
Målande fina bilder av hösten
2013-09-29

  Sofhia Wirström
du beskriver målande vackert
man ser det du beskriver
framför sig

2013-09-29

    ej medlem längre
Visst är det vackert på landsbygden även på hösten, allt har sin skönhet.
2013-09-29

  ResenärGenomLivet VIP
Jag behöver bara titta ut genom fönstret så ser jag allt det du beskriver så fint...härligt att bo mitt i det...
2013-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman