Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger bara blott: What?

Det sägs att hösten sjunger i moll
folk måste vara tonblindare än troll
har de inte ens på utsikten nå´n koll?

Det brinner ju var höst
i varje träd av färg och lust
sök er dit och få åtminstone ögontröst...

Efter sådan gnällspikar
ingen alls fikar
utan man kikar...

Efter en glad person
som tar till sig det som
naturen bjuder med ovation
en helt gratis muntration
som till och med kan bli
en evig passion...

Men en risk finns
man kan bli för glad
en muntergök och börja att flabba
så´nt ska ju inte en tvär en drabba
det blir för mycket glädje att grabba
och hela tvärhetens ideologi sabba!





Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-01 16:38



Bookmark and Share


  limerick
Sköna rim
till höstens lov
vinner över
mollton dov!
2013-10-01

  Ljusletaren
Ja ... hösten är glädje/ kram
2013-10-01

    ADI Nehlin
gillar!!!
2013-10-01

  lodjuret/seglare VIP
Kling, klang och jubel i busken
bättre än blott bara eldsken
lust och must i vart sinne
präglar envar att ej sitta inne
även pyromanen, med i leken
2013-10-01

  Lars Hedlin
Jätte bra förmedlat!
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt