Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faller

I frostens milda grepp
ses höstlöven falla
tiden går mot stillhet
dagarna blir kalla

Snöflingan från skyn
faller vackert ner
unik i sin skepnad
och man vill se mer

En drake mot himlen
stiger mot sin höjd
färggrann den dalar
då den känner sig nöjd

Ett spel för äran
schackpjäserna går
faller gör förloraren
det de nu förstår

Goda från svarta moln
faller regndroppar klara
men tårarna på kinden
vill inte någon bevara

Där vinden har sin gång
och piskar ganska hårt
far träd som plockepinn
tragikomiskt och svårt

Dis över grynings äng
faller så stillsamt skönt
där dansar älvor i ring
och gräset andas grönt

Faller för varandra
gör kärlekens äkta par
söker de så finner de
av ödet de får svar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 318 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-03 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En hel berättelse fylld av det trolska i den verklighet som går att se. Tänk att kunna se, medan man ser, det. Tack för en helt fantastisk dikt.
2013-10-22

  anits VIP
Så fint skriver du
i din mycket fina dikt
2013-10-08

  Eva Langrath VIP
Skön läsupplevelse, där rytmen pendlar mellan livets poler sorg och kärlek,
2013-10-04

  ResenärGenomLivet VIP
Vackra rader...
2013-10-04

  Yrre VIP
Fint!
2013-10-04

  Nina.H
Hänförande rader.. så vackert
höstpoem!
2013-10-04

  Eva Helene VIP
Så vackert i höstens toner!
2013-10-04

  lodjuret/seglare VIP
Jo, det var allt en läsupplevelse. Särskilt vers tre och fyra förstår jag dock inte varför de står med, som utfyllnad kanske?
2013-10-04

    ej medlem längre
I vanlig ordning ett fint poetiskt verk. Du är enastående.
2013-10-04

  Marianne Räf
Vackert språk om
olika fall.. Fint!
2013-10-04

  Angel of love
Väldigt vacker öm text.
2013-10-03

  aol
så vackert berörande skaldat vännen,
2013-10-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO