Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höstdepp

det är höst igen

det märks

det känns i luften

vinden blir kyligare

dagarna kallare

nätterna mörkare

marken vattenmärkt

en känsla av melankoli

en känsla av fruktan

det känns redan

 

ett dämpat sinnestillstånd

euforiska känslor som stängs in igen

i hjärtats mörka katakomber

hjärnspöken som födds ur mörkret

driver med förnuftet

och det som blir kvar

uppslukas av en stillhet som tär på orken

man känner av allt och ingenting

återkommande kyla

kyla som når ända in

skaver

trycker ner

 

tröttheten som återkommer

gör kroppen svag

lättare hållen

hårt hållen

som i ett järngrepp

 

tills solen gryr igen




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-10-05 01:13



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Visst känns det så...
2013-10-12

    sqaniagirl
Jag förstår vad du menar, för så känner jag på vintern. Men jag ser allt ur ett helt annat perspektiv. För mig är det som ljuset kommer nu, lättare andas, njuter mer av stillsamheten. Annars bra formulerad. :) //Kajsa
2013-10-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodigt om hur hösten kan påverka oss människor.
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP