Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A Lady holding a Candle by Godfried Schalcken Dikten läses av mig via spelaren under bilden på mig till höger..Välkommen :)


Ljuset

Det finns ett ljus

Ett ljus som ständigt lyser

Fladdrar låga i fläkt av vindens drag

Det ger ej tappt inget kan det släcka

 

Om än mörkret ter sig ogenomträngligt svart

Där finns ett ljus

Ett ljus som ständigt brinner

Skönjes klarare när det är natt

 

Dagen natten ständigt varvas

under det att tiden skrider fram med kraft

Det finns ett ljus

Ett ljus som ständigt lyser

 

Det ger ej tappt

inget kan det släcka

Fladdrar högt

i vindens drag

 

Var dag var natt

var kvar

var se bli

varje väsen vårdas ömt

 

Det är en lågas ljus

Det som dig leder

Det du lider

Det den ser

 

Du söker alltid

Du finner såsmåningom någon gång

Du av ljuset känner hopp

Du ger därför aldrig upp

 

Vandrar vilset ändå vaket

Vet ej vart dig stegen bära skall

Viljan var där redan i din begynnelse

Varför skulle annars i din moders sköte du hamnat alls

 

Det finns ett ljus

Ett ljus som ständigt lyser

Fladdrar låga i fläkt av vindens drag

Det ger ej tappt inget kan det släcka

Om än mörkret ter sig ogenomträngligt svart

Dag som natt där finns ett ljus

Ett ljus som ständigt brinner

Fladdrar låga i fläkt av vindens drag

Det ger inte tappt

 

Var dag var natt

var kvar

var se bli

varje väsen vårdas ömt

 

Det är en lågas ljus

Det som dig leder

Det du lider

Det den ser

 

Du söker alltid

Du finner så småningom

Du av ljuset känner hopp

Du ger därför aldrig upp

 

 

  (Eva mca 5/10 ©2013 emca)

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 574 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-05 14:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint och stämningsfullt...
2013-10-05

    ej medlem längre
Bra skaldat!
2013-10-05

  Tarantaran
Fin text och läsning..såg
lågan som flammade
i din röst; texten blev
levande av att bli
läst av dig!
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)