Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten rasar...

Hösten rasar nu och sådant skvätter
man har plockat blåbär under snön
köldens framfart känns i alla nätter
bladen fäller rött från våran lönn.
Mörker lockar våra ljus ur skåpen
lågan den man trodde brunnit ut
väcks igen till den högsta synkopen
och vintern spelar på sin debut...

Men ju slår varje år
och till oss alla går, vi får
där den rår, vitt, vitt, då
följa med i dess spår.
Den lyser, vi myser
i soffan vi ju mår
tills vår som blir vår
igen och "Blomblom" alla når!






Bunden vers (Rim) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-06 08:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint fångat.




2013-10-06

  Lars Hedlin
Så fint skaldat!
2013-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt