Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Noréns dystopi

 

 

 

Noréns dystopi

"Så enkel är Kärleken"

är ironiskt erotisk

 

Det vulgära språket ger

ett tragikomiskt intryck

 

Ett par bredvid oss lämnar 

salongen efter akt ett

 

Den fyra timmar 

långa föreställningen

är en pjäs om en pjäs

 

Skådespelarna

spelar skådespelare

med ett undantag

 

En tyst man

visar sig vara en knäpp

psykiatiker

 

Han gestaltar på scen

en hustrumisshandlare

 

Den avslutande

aktens blodiga upplösning

är teatralisk

 

Norén har här återvänt

till det borgerliga dramat

 

Kanske det bästa

kammarspel jag någonsin

sett på en teater. 
 




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-07 17:17



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
härlig kommentar atill en pjäs jag tänker se...tar med mig dina tankar...och utvärderar...tack!
2013-10-08

  Stefan Albrektsson
Bilden (egen, I presume?!?) är verkligen perfekt till din text - en slags poetisk recension av detta teatrala kammarspel.
2013-10-08

    ej medlem längre
Ingen höjdare alltså.
2013-10-07

  walborg
Jag vågar aldrig mera se en Norén-pjäs sedan jag började skratta högt och fick publiken OCH skådespelarna med mig!!!
2013-10-07

  KYREUS of Sweden
Hur mår han egentligen - NOREN?
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP