Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mars, april, har knopp i håret

 

jag smakar på någonting kallt i kylan,

bränner cigaretter i båda ändar

och ångrar allt jag inte gjort

som lett mig ingenstans

 

men jag älskar er allihop,

hör ni det

 

mer än att det spelar någon roll

om det inte spelar någon roll

 

samtidigt i ett annat liv sitter jag

och har allt det där jag tror mig sakna,

ser du hur jag alltid svävar iväg,

pojken som tog vintern i försvar,

 

hörde med ögonen lätt irriterade

hur jag alltid säger mot mig själv,

oförmögen att ta emot mig

kallar jag det att se saker

ur så många olika håll som går

 

jag verkar kall nu, kroppen omsluten

av själskylepansar,

centralbedövad av

det finns inget jag kan göra

 

kanske är det självbevarelsedrift

och jag finns kvar, hel,

det är svårt att bestrida,

jag är någon som stannar kvar

en fri föralltidflicka i varmljus




Fri vers av molly crayons
Läst 471 gånger
Publicerad 2006-03-09 22:59



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Där kom det igen, ordet flicka ;-) Du vet vad jag tycker om det. Men här känns det helt okej tycker jag, en fri föralltidflicka blir till ett helt liv, då nu här och sen, i ett enda ord. Skitbra.
2006-03-12

  bq
"jag är någon som stannar kvar

en fri föralltidflicka i varmljus"

...maj, juni blomma mest...och ikvarhet...är också en "het-het" :-))
2006-03-10

  Christer VIP
Det är nåt med hur du skriver som gör att jag tycker mig förstå...förstå mycket väl vad som rör sig i ditt huvud. Dina senaste texter griper verkligen tag...och jag försöker hitta något konkret konstruktivt att säga om dom men det är svårt...jag läser dom...och tycker om.
2006-03-10
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons