Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindens svar

Snålblåsten är skakande
känns inte underbar
men vänlig till sitt sätt
ger den tydliga svar

Du kan fråga vinden
nästan vad du vill
undringar om världen
och månaden april

Hur kärleksbarn föds
till denna grymma jord
om böckernas texter
med visdomens ord

Vinden sprider glädje
i sin varma toning
och du kan söka svar
där i trygg boning

Vart höstens vackra löv
tar vägen när de dör
om mänskliga relationer
och vad äkta kärlek gör

Om vem som bär ansvar
för jordens alla krig
hur himmelens skapare
ska bjuda världens frid

Vinterstormar hetsiga
kan rent av förstöra
men när kylan tonar upp
så kärleksfullt beröra

Vinden den ger svar
på frågorna du har
att ha en sådan vän
så skön och underbar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 520 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-10-07 22:06



Bookmark and Share


  Julio VIP
härligt
2013-10-09

  Anna*
Vackert och fina rim! Applåderar
2013-10-09

  anits VIP
Så fint skrivet om vinden
och dess skrivet
2013-10-08

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert och tröstande skrivet...fint...
2013-10-08

  Piann VIP
Fint skildrat om vindens budskap.
2013-10-08

  Eva Helene VIP
Fantasifullt fint om vinden den väna!
2013-10-08

    ej medlem längre
Vinden är en fin vän, så rogivande att höra i mörka höstkvällar. Vackert diktat.
2013-10-08

  Marianne Räf
Ett sådant trevligt ode--
till vinden. Skön läsning!
2013-10-07

  Siggesdotter
Snyggt skaldat om vinden! !

2013-10-07

    ej medlem längre
Vackert skrivet om vindarnas förmåga och möjligheter
2013-10-07

  Nina.H
En fin dikt om vinden, vänskapen
med den.. så tröstande nu när
höststormarna står för dörren.


2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO