Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens lek

Ögonen ser upp på himlen
Med glittrande tårar

Natten tar fram fasan
Den skådar rätt genom allt
För att bara lämna det svaga kvar
Åt mörkret

Sängen är bäddad
Men du är så skör
Orädd för ödet
Som frestar så tyst

Löven darrar på marken
Innan de dör ut
Liksom hoppet inom dig
Sakta rinner det ut

Vingarna breds ut för att flaxa
För att fly
Längst med husväggarna
För att tillslut träffa marken

Tårar glittrar
Det är ditt liv
Jag kan inte kedja fast dig
Eller isolera dig

Snälla stanna kvar!

Min röst vill spridas
Eka in i det oändliga
Och mina händer vill greppa
Det hårdaste tag

Om ditt liv
Din trötta kropp
Jag vill hålla
Hålla dig så nära
Med din kind mot min

Vid ett vägskäl i livet
Gråt min vän
Med en kropp som darrar
Kom intill mig

Sitt ner
Natten leker bara sin lek
Med de sorgsna själarna
Som blundar för de vill inte förstå
Alla känslor som kommer och går




Fri vers (Fri form) av Gina.P
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-08 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gina.P