Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tonen klingar ut

Jag saknar givna ord
och enkla meningar
de jag har lärt mig
har redan tagit slut
En gång var språket
som vackert väder
smekta av vindarna
längtade de alltid ut

Mina ord är instängda
som fångar i en bur
tärda av mörka moln
och kan inte beröra
Förr skrev jag poesi
för kvällar vid brasan
dikter om stjärnorna
så vackra och sköra

Jag har tappat känslan
att berätta någonting
fantasin är förlorad
i drömmarnas salong
Mina forna monologer
bar kärlekens väsen
trollbundna och skira
som en bröllopssång

Nu är jag gammal
och tonen klingar ut
orden får inget fäste
på vita pappersark
Svårfångade som löv
svävar bokstäverna
snart vilar visionerna
djupt i mullrik mark




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 731 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-10-13 21:30



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket fin och vemodsvacker dikt
2013-10-16

  ResenärGenomLivet VIP
Dina ord talar om saknaden efter det som var...vemodigt i tonen men ändå vackert...
2013-10-14

  Eva Helene VIP
En vemodig ton i denna vackra dikt.
2013-10-14

  Magica VIP
Den här var verkligen känsla i! Målande beskrivet.
De tonerna du skriver om är nog stundtals behövliga tror jag.

2013-10-14

  Angel of love
Du levererar med full styrka och allt är lika vackert framfört... Tycker mycket om dina texter.
2013-10-14

  Marianne Räf
Vacker filosoferande om känsla av
fångenskap. Trivsam metapoesi.
Tycker inte alls det går utför med
din diktning! Tvärtom, här frodas
nytänket; oerhört välgörande! Tack!
2013-10-14

  Fredrik P. VIP
En fin och ömtåligt känslig
inblick i poetens verkstad.
Välskrivet och igenkännande!
2013-10-13

    ej medlem längre
Annorlunda text från din penna. Inte lika positiv men ändå välformulerat.
2013-10-13

  cilax VIP
det är bra, för nu kan du börja på riktigt. Fin dikt btw
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO