Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan floden

Min resa är oändlig
det trodde jag en gång
men nu vet jag bättre
livet är ingen evig sång

Jag känner mig sliten
här på allvarets rand
men jag ser ljusskenet
på flodens andra strand

På andra sidan floden
där ännu lågan lyser
dit kommer även jag
när själslivet fryser

Ni vänner omkring mig
fäll ingen bitter tår
när allting är över
välbehövlig vila jag får

När dagen är kommen
så redo är jag nog
att ta farväl av er
och avsluta mitt knog

Så höj ett glas för mig
det är det enda jag vill
när den dagen randas
ska friden få lysa still

Jag ska vandra över bron
där jag aldrig gått förut
till platsen jag drömt om
kommer jag då till slut

Där slutar min resa
vid gränsen till fridens land
på andra sidan floden
där på sorglöshetens strand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1128 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-10-13 22:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så väldigt berörande, osedvanligt vackert och ömsint skrivet. Jag tackar och bugar! Det är få, som kan göra livet så vackert genom ord om döden.
2013-10-22

  anits VIP
En mycket vacker dikt
tycker mycket om den
så jag sparar den
för att ta fram och läsa
då och då
2013-10-16

  Johan Karlsson
Bra "dödsrimmat". I like it.
2013-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
Både längtan och förväntan i dessa fina ord...
2013-10-14

  Carina Bendix
Vad fint..skulle passa bra som sång på en begravning..
2013-10-14

  agneta pichler
vackert skrivet

men jag blev bekymrad
vill inte önska någon den befrielsen..
2013-10-14

    maija tuori

Så underbart ...man kan längta ibland till andra sidan floden ...skönt att veta att döden är befrielse ...där finns ej smärta ,tårar ..mycket vackert text !
2013-10-14

    Dan Myrbeck
Vackert med fina rim
2013-10-14

  Eva Helene VIP
Vackert i vandringen mot ljuset.
2013-10-14

  Christine Sabel
Jag fick "gråtkänsla" i magen av dessa ord. En påminnelse av den terkallerliga väg vi alla går. Fiint!
2013-10-14

    ej medlem längre
Vackert och vemodigt
2013-10-14

  Magica VIP
Vackert vemod!


2013-10-14

  Angel of love
Värme och lugn sprider du.. Väldigt fin.
2013-10-14

  aol
så vackert finstämt skaldat,
2013-10-13

  Marianne Räf
Du verkar ha en outsinlig källa av olika
teman, till dikter som generöst du :)
"serverar" läsekretsen. Fint ock denna!
Lite vemodig, visst skulle du bli sörjd
och saknad !
2013-10-13

  Tarantaran
Fin, litet lugn
psalmstämning i
nöjd tacksamhet,
så tänker jag mig
döden..litet som
befriare, lugn
hamn..

2013-10-13

    ej medlem längre
Vilken fantastiskt finstämd dikt. Tänker mig denna sjungen som en psalm i kyrkan i en berörande situation.
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO