Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flykt

Staden har slocknat
och faller in i ro
skyltdockorna rymmer
mot mörkrets kupol
fasaderna har rämnat
de tysta stegen
försvinner mot dimman
som vajrar av stål

Grändernas tystnad
sveper som siluetter
över dikterad poesi
och toner från misären
den frostbitna bänken
avger melankolisk musik
de förrymda minnena
hör inte konserten

Ett neon färgat paraply
är det enda synliga
i mörkrets katakomber
reser gråten bort
de lyckliga människorna
är osynliga för ögat
när tankar i gryningen
har gått på export

Doften av hummer
känns så långt borta
nästan på andra sidan
där floden möter hav
himlens flyende fåglar
mot frihetens timme
stadens uppvaknande
ett gnagande nav




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 414 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-15 22:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med föregående talare. Poeten, på poeter.se, är här. Skriver dessa ord. Vidrör en känsla, som jag också kan känna, då jag blickar ut, och rakt in i livets vara. Bilden till, makalöst egentligen. Skrivtalang glänser genom meningarna.
2013-10-22

  anits VIP
Så¨poetiskt och fint
målar du dina ord till
vackra bilder för mig
som läser
2013-10-16

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fina, lite drömmande rader...
2013-10-16

    ej medlem längre
Jag är mycket fascinerad av ditt sätt att formulera dig. Hur du bygger upp innehåll och får till det med rim på ett sätt som bara anstår en verklig poet. För mig är du poeter.se
2013-10-16

  Johan Karlsson
Riktigt vackra rim att bli avundsjuk på!
Finns så många nivåer så denna kommer jag behöva läsa om igen för att greppa. Härligt skrivet. Snyggt!
"neon färgat" --> neonfärgat
2013-10-15

  Tarantaran
Poeten ser med
sin känslighet
ofta friheten
bortom sig själv
som han var
en fjättrad slav
som visste allt
om den...

fint melankoliskt
inspirerande text
av dig!
2013-10-15

  Marianne Räf
Mkt poetiskt och fint.
Väldigt vackert. Lite
annorlunda, lite djupare
än dina verk brukar vara.
Har sett denna förändring
tidigare hos dikt av dig. :)
2013-10-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO