Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten katt reser världen runt :)


Kattresan

Katten tog till flykten
hamnade i Egypten
Men där ville hon inte va
så hon drog till USA

Men där var alla var så feta
att hon ville till Kreta
Sedan åkte hon till Dominikanska Republiken
men blev så förfärligt besviken

Hon sa, nu reser jag utan att knorra
till furstendömet Andorra
Men mer ville hon se,
hamnade i Belize

Åkte vidare utan att vela
Stannade till i Venezuela
Snart var hon på väg igen,
denna gång till Rumänien

Men där var inte roligt,
hon ville ha det mera soligt
Ville till ett varmare land,
så absolut inte Island

Kanske Gambia
eller Namibia
Ekvatorialguinea...
Njae... där är de nog för snea...

Guinea- Bissau fick det bli
och sedan Djibouti
Hon fick lust sen
att åka till Elfenbenskusten

Nagorno-Karabach
Asch asch asch
I Niger
blev hon skrämd av en tiger

I Saint Vincent och Grenadinerna
klättrade hon i gardinerna,
och i Mauritius
jagade hon en mus

Bhutan
kunde hon vara utan,
men Bosnien och Herzegovina
var väldigt fina

Där trivdes hon bra
tills hon drog vidare till Panama
Men nu var hon både hungrig och trött
och var skulle hon sova sött?

I förenade Arabemiraten
fanns det inget gott på faten,
och i Myanmar
hon riktigt hungrig var

Hon går och traskar
i Madagaskar
I Palestina
började hon att grina

Det var fara å färde
i Kap Verde
Hon jagades av en ilsken trana
i Botswana

I Bolivia
fick hon malaria,
och i Ungern
kände hon återigen hungern

Hon var hungrig som en gris
i Saint Kitts och Nevis
I Mikronesiens federerade stater
åt hon i alla fall några oblater

Men äntligen fick hon riktig mat igen
i underbara Australien
Mätt och glad och go
for hon vidare till San Marino

Hon fick vila i
Malawi
Tog på sin pyjamas
när hon kom till Bahamas

Kom till ro
i Kosovo
Vaknade sedan
Tänkte... Är jag hemma redan?

I gamla Sverige så kallt
Men jag har ju varit nästan överallt
Kanske i drömmarnas värld
Men det var en ganska trevlig färd!




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-16 16:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Berest KAtt
2013-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.