Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min syster

Min syster en blomma
dikesrenens ört
kärlekens välgörare
stark som stål
ingen primadonna
men vacker som få
i färggrann skrud
som allting tål

En maskros i tiden
kring gröna ängar
väderbiten och aktad
på stadig fot
reser sig alltid
när stormen ryter
sprider sina frön
för framtidens rot

Min syster en knopp
en vacker blomma
dansant i det fria
på gläntornas skrå
inspirerad till samtal
om himmel och jord
ambassadör för livet
och aktad som få

En vindarnas gudinna
hon är på scenen
där många rör sig
för att få lite ro
ett möte med henne
i midsommarnatten
och tanken blir verklig
kring saga och tro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 689 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-10-16 21:50



Bookmark and Share


  queenia
:D

salighet jag möter i dina ord, i dina texter.
2013-10-22

    ej medlem längre
Fantastisk om en syster. och slutraderna är fenomenala. Gav ett genuint leende här. Läser en berikande ovärderlig syskonrelation. Talangfullt skriftat.
2013-10-22

  Rozsi.kovacs

Bara så vackert om din älskade
syster guld poesi
2013-10-22

  walborg
Poesi!
2013-10-22

  Ninananonia VIP
Så vackert
2013-10-17

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker dikt...
2013-10-17

  Angel of love
Vilken hyllning, så underbart fin.
2013-10-17

  Eva Helene VIP
Fantasifullt, fint!
2013-10-17

  Yrre VIP
Wow, vilken text, vilka ordkombos och sicket flyt. Så glad din syster måste vara att ha dig som bror! :D
2013-10-17

  Teresia Ridell
Vilken fantastiskt fin dikt,vilken hyllning !
2013-10-16

  aol
så vackert skaldat här vännen ljuvligt berörande
2013-10-16

  Carina Bendix
Mycket fint skrivet.
2013-10-16

  agneta pichler
så vacker om din syster
2013-10-16

  Marianne Räf
Sista versen, helhärlig!
De övriga bra, också! :D
2013-10-16

    ej medlem längre
Så fint skrivet med eleganta rim
2013-10-16

  anits VIP
Så fint och målande poetat
2013-10-16

  Tarantaran
Finaste syster- dikt jag
läst på länge, vackert
rim - härlig läsning!
2013-10-16

  Lärling
Mycket fint!
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO