Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evighetens grimma

Skuggorna är svalka
för skymningen
och skimrande i rött
bär den livets kostym
symfoniska rytmer
väntar på morgonen
taktfasta estradörer
till outhärdlig volym

Timglasets stänk till nuet
är en fontän i rymden
droppande flöden
av saltstänkta tårar
sekunden ur evigheten
börjar sin nedräkning
medan de kärlekslösa
är framtidens dårar

Rymdens garderob
har samlat fallna själar
ett rop till framtiden
och evighetens grimma
de skarpa penseldragen
föder framtidens hjon
mänsklighetens generation
i motbjudande dimma

Ljuset från stjärnorna
är ledarhundens redskap
vägen till framtiden
blir omöjlig att finna
med snöbollar i händerna
känns rimfrosten varm
snart rinner tiden ut
och evigheten ses brinna




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-17 06:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert skrivet, underbar poesi
2013-10-24

  queenia
underbart skrivet.. :D jag blir lycklig av att läsa dina rader.

Tänk att poesi bär fram sådan myckenhet i skönhet.
2013-10-22

  Angel of love
Vacker text.
2013-10-17

  lodjuret/seglare VIP
Jag kan förstå behovet av att byta stil. Samtidigt måste jag säga att jag gillade de rimmade verserna 'bättre'.
2013-10-17

  Marianne Räf
Intresseväckande innehåll
och snygga rim..! :D
2013-10-17

  Nina.H
Underbar filosofisk poesi, välskriven
in i minsta detalj!
2013-10-17

    ej medlem längre
Detta var den bästa dikt jag någonsin läst. Den ger så många infallsvinklar och så mycket inspiration. Helt klart ett mästerverk och ett givet bokmärke.
2013-10-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO