Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodsbröder



i ungdomsdagar du stod mig när
en broderlös fann blodsförvant
din vänskap var mig livet värd
en hållfast hand vid kaosets kant
tills ihoptvinnade trådar tvangs isär
och drev dig bort mot ödesbrant


en blodsbroder med åren tärd
du tyngdes ned av tidens larm
oförförd av omvärldsflärd
dess tomhet var ditt hjärtas harm
din glädjekälla undernärd
desperation greppade dödens arm


jag önskar dig lycka på framtidsfärd
må himlen se din sanna charm
låta dig stiga in i salars silversfär
för att vila varm vid änglars barm
och vakna lätt när min stund är här
då förs vi samman i sammetsfamn










Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-17 17:09



Bookmark and Share


  Nina.H
En vänskap så stark.. så väl beskriven!
Här lyser både hjärta och själ i varje rad..
Sista stycket rörde mig mest.. en
vemodig men varm dikt!

2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP