Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
September


Träningsvärk


Nu kommer det.
Jag kan känna det i mina brister.

Bristningar, kanske. Jag vet inte. Jag kallar så mycket så.

Jag är bra på att känna skiften i luft. Och jag är fylld av luft.
Man skulle kunna säga som en ballong, men som en människa
vore mer sant. Som en människa som inte är expert på att andas.
I alla fall inte efter skiftet.

...


Jag tror att hösten har gett mig träningsvärk.
Jag känner det kring revbenen. Det sticker.

...

Egentligen har det alltså redan börjat. Med något nytt, till och med.
Nya saker är spännande, har jag hört. Men jag vet inte om det är sant,
eller om det är som att jämföra en människa med en ballong.
Klichéer är klichéer för att de är sanna, har jag också hört.
Men jag vet inte om jag hör riktigt bra nu för tiden. Inte efter skiftet.

Jag tror att klichéer är klichéer för att de är sanna för vissa.
För att dessa vissa känner ett behov av att tvinga sina sanningar på andra.
Så som jag känner ett behov av att tvinga mina lungor på luften.
Eller mina brister på omvärlden.

...

Jag är bra på att känna skiften i luft. Bra på att känna när det kommer.
Alla upplever det olika har jag hört. Men jag tror bara att de inget märker.
Klichéerna står ofta i min väg. Omfamnar mig när jag redan är omfamnad.
När jag redan har träningsvärk.

...

Nu kommer det som kommer efter skiftet. Jag kan känna det i mina lungor.
Nu kommer mina klichéer.




Fri vers (Fri form) av Människa
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-17 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa