Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosor i snö

Där i vita iskristaller
lyser färgen vackert röd
ingenting hejdar kraften
ty där råder ingen död

Rosorna är vackra
i snön där de spirar
att solstrålen värmer
de med glädje firar

Vinterkölden är hård
men rimfrosten är fager
och livet bjuder briljans
fast näringen är mager

En färgprakt når ögat
likt regnbågens nyans
när rosorna i snön
bjuder upp till dans

Där pudersnön briljerar
och marken lyser vit
doftar ännu rosorna
likt sommarnattens invit

När gryningen vaknar
ur nattens stilla ro
bär rosen sin skönhet
på ögonfröjdens bro

Rosorna i snö
dem kan man lita på
sprider glädje i kylan
under himmel blå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1001 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-10-22 00:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert, Rosor i snö.

2013-10-28

    maija tuori

Vackert och gripande oj,oj
2013-10-28

    ej medlem längre
hur bra som helst..
2013-10-27

  anits VIP
Så fint skrivet om rosor som alltid är så vackra och lyser upp i livet
2013-10-24

  Carina Bendix
Åh, vad fint! Jag älskar röda rosor..
2013-10-22

  queenia
wow.. nu spricker jag i glädjetårar, över denna skönhet i ord du målar..

denna kommer bokmärkas.. Absolut en av de bästa. Och i rim, som inte är så lätt!! wow återigen.
2013-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Fina kontraster...
2013-10-22

  Ninananonia VIP
Så fint
2013-10-22

  Teresia Ridell
Vilken underbart vacker dikt !!
2013-10-22

  Eva Helene VIP
De är alltid vackra - så även dina strofer här!
2013-10-22

  Sofhia Wirström
mycket fint skrivet
värme
innerlighet
om rosor så fina
2013-10-22

  Palett
Fin text om rosen !
2013-10-22

    ej medlem längre
Vackert diktat till vacker bild.
2013-10-22

  Marianne Räf
Ett fint tema o mkt vackert skrivet! :D
2013-10-22

    ej medlem längre
rosor i snö minner om utslagen kärlek, bara frusen en tid. vackert!
2013-10-22

  Angel of love
Texten ljuvligt fin, men tycker rosor i snön är vemodigt... Nått sorgligt över det.
2013-10-22

    ej medlem längre
Visste inte att rosor kunde vara så vackra i snö
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO