Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens musik

Sprungen ur himmelen
är molnens musik
höstens ger sitt intryck
och löven sätter ton
färgglada nyanser
med vacker mystik
som en målad akvarell
gul som en citron

Höstligt vindspel
från vidöppna vidder
sånger i gryningen
när stjärnor går till ro
förföriska är löven
som virvlande attribut
till kärlek som nalkas
vid vägskälets bro

Som en yster smekning
går höstens ljuva ton
dansar fram på linor
och doftar som en dröm
himmelens harpa
den vill man lyssna till
en spröd melodi
så längtansfull och öm

Några korta dagar
spelar hösten sin fanfar
en symfoni för sinnet
skriven vid en strand
med månen som ledord
i frostbitet skimmer
stillsamt den vilar
på årstidens rand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 451 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-22 21:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert höstigt...
2013-10-24

  anits VIP
Så fint skrivet om hösten
2013-10-24

  Angel of love
Så vackert beskrivet av hösten.

2013-10-22

  Carina Bendix
Mycket vackert skaldat.
2013-10-22

  queenia
känner höstens romantik ända hit. tack för att du förmedlar så starkt.


2013-10-22

    ej medlem längre
Flyktigheten, i det vackra, i hösten. Briljerande färgsprakande.
2013-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Din penna
spelar gott
med orden
för oss här
på jorden vi
som håller på
Dig väntar på
mer. Ja så sker
ofta i denna
läsarhjorden!

2013-10-22

    ej medlem längre
Hösten blir ännu vackrare med dina fina ord. Vet inte var du fått din förmåa ifrån, men du skriver som ett superproffs.
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO