Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens magi

I skogen lever trollen
djupt vid trädets rot
små och något toviga
på stor och hårig fot

De har en viktig syssla
att sköta skogen skön
se till att löv och mossa
förblir så härligt grön

På vatten rör sig älvor
omkring på sköra ben
vid ängen vill de dansa
då skymningen blir sen

Musik de gärna framför
på stranden där de bor
de visar sig så gärna
där fantasin är stor

Tomtar bygger hemmet
vid stammen av en gran
blott en gång om året
man kan se dem i stan

De tillverkar saker
fritt från vår natur
och verkar som läkare
åt insekter och djur

En vätte hjälper folk
att göra rent och snyggt
han bor under jorden
och lever där så tryggt

Av skogens alla väsen
nog nymfen skyggast är
hon kan vara vresig
men också riktigt kär

I skogen bor magin
som ingen har sett
den verkar i det tysta
och ändrar fel till rätt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 771 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-23 02:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skrivet om skogen och dess magi
2013-10-24

  Eva Helene VIP
Med öppna sinnen kan man få uppleva skogens magi och mystik. Förtrollande dikt!
2013-10-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så sant så rätt
i skogen växer
sagans juveler
bäst och när vi
nu via Dig når
dem blir det
bara fest!
Tackar!
*******
2013-10-23

  Angel of love
Älskar skogens mystik, och du tar fram det alldeles perfekt.
Jag kan blunda och se varje väsen i skogens djup.

2013-10-23

    ej medlem längre
Så vackert diktat om alla magiska väsen som skogen sägs vara bebodd av. Fin bild som passar bra till stämningen.
2013-10-23

  queenia
Förtrollad jag blir av skogen. Du beskriver så vackert, och med rim - vilket är svårt - målar tavlor åt oss. oerhört skickligt.

tack!

Och inte bara barnbok. Vuxenbok. En bok att bli kär i. :D
2013-10-23

    ej medlem längre
I och med denna texten har jag sett en ny sida av dig. Du kan tydligen även ge barn en väg in i poesins värld och det genom denna förträffliga text.
2013-10-23

    ej medlem längre
Fantastisk text att ha i en barnbok, eller hur?
2013-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO