Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till tiden



Tid, du tid, när passerade vår vänskap förbi?
Nu synes du mig blott som de andras kamrat.
Då fränder får fröjdas i ditt välsignade vin,
jag drives att dricka från ditt ändlösa hat.

Jag sett hur du missgynnar mig med din makt,
då gunstlingar i trädan grott vackert grönskande.
De lockat till vällust i sin skrudade prakt,
men mina färger grå var aldrig dem önskade.

Du är nu köldskadat kol i den ensliges eld,
satt att släcka min livsstyrkas låga.
En förföljande fogde för min gravfästa gäld,
vars vrede endast i vilan benådar.

För när du smeker de andra varsamt och ömt,
du i mig ständigt sliter svårläkta sår.
Att blöda din börda jag orubbligt dömts,
genom bestraffande dagar, månader, år!

Så hör mina böner du tid, för det vore mig väl,
om du vidstår att mitt utlovade vin blivit vatten.
Och från dess bråddjup bärgar en drunknad själ,
för att låta mig andas den tidlösa natten.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-23 08:43



Bookmark and Share


  Nina.H
Språket är ditt briljanta verktyg när du skapar dina dikter.. helt fantastiskt hur du väver in en historia med ett flyt som får läsaren att njuta av varje stycke och varje mening..
2013-10-30

  Rastervinkel
Är mäkta imponerad av din förmåga till vackert och välfomrat rim! Kan verkligen inte, men snyggt!
2013-10-25

  Georg Möller
Du har en känsla att bygga relevant innehåll - extra förtjust i första radens metrik, lånar den som inspiration... ;-)
2013-10-24

    ej medlem längre
Som vanligt vackert och välskrivet om tid!
2013-10-23

  Katinka VIP
Fantastisk, väl valda ord och vackert språk.
2013-10-23

  amolunda
Djupgående vackert! :)
2013-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP