Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
. I Roslagen.


Ropet över skogarna.

Över skogarna ropar jag
i öster varifrån jag kom
i väster ditjag skall försvinna
i norr och söder där du älskade och svek mig.

Vad tjänar det att ropa?

Lutad mot ett träd röker en ung man:
"Verkar svårt, gamle man", säger han.

På en bänk sitter en flicka med en bok
"Nej, jag älskade dig aldrig så...
men kanske ändå..."
Suckar och bläddrar förstrött i boken.

.

"Mitt rop skall eka i alla vädersteck - i all tid!"
viskar jag.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-24 21:36

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram