Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggornas tid

Tungt andas skuggor
vid minnenas sten
klockornas dova slag
kring höstlig mark
träden fällt sitt stoff
av sommarens kostym
en doft av unkenhet
oöverkomlig och stark

Flammande ljussken
mot röd granit
ger runorna liv
ristade för vår skull
skymningens fall
berör lite extra
vilar där fridfullt
gör själarna i mull

Skuggorna rör sig
kring vajande grenar
vinden är stillsam
i nattlig gömma
ljungen bär prakt
och tankar får liv
frid åt minnena
man inte vill glömma

Bunden ligger kransen
vid minnenas vård
en bön av tacksamhet
när sinnena nått frid
ett porlande vatten
blir till orgelbrus
en psalm vid allhelgon
där i skuggornas tid




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 532 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-26 01:26



Bookmark and Share


  aol
mycket vackert ch berörande skaldat,
2014-02-08

  anits VIP
En mycket fin dikt nu i allhelgonatid
2013-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Fin dikt...passande just nu...
2013-10-27

  Eva Helene VIP
Vacker dikt i en tid när vi tänker lite extra på våra nära och kära som gått före oss.
2013-10-27

    ej medlem längre
snyggt..
2013-10-27

  Chawa VIP
Det var en fin hyllningstext för livet, det som var, de som lämnat, för allt och alla vi minns och håller nära och kära i våra hjärtan! Tack!
2013-10-26

    ej medlem längre
Härlig läsupplevelse.
2013-10-26

  lodjuret/seglare VIP
Jag läste den för en väninna och med röst som när Jan Malmsjö på Skansen på nyårsafton läser Nyårsklockan av Tennyson, med stolt röst och gammalt stuk.
2013-10-26

    ej medlem längre
Magi igen. Du trollbinder oss läsare med dina ord. Vilken beundransvärd uppskattning av de bortgångna och påpassligt nog nu när allhelgon står för dörren.
2013-10-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO