Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horisont

Horisonten står där
som en linje mellan vågorna
i skvalpar mot tinningen
briljerar stjärnornas ljus
vattnet viskar till himlen
och målar en akvarell
blåa stänk till oändligheten
en slags fredens hus

Horisonten är öppen
som kärlekens hamn
sträcker ut sin harmoni
när stormen gått i stå
oändliga tycks vyerna
men ändå så nära
så vacker är omgivningen
med stänk av det blå

Horisonten är en spegel
mot regntunga skyar
glänsande förverkas de
till silver i strömmarna
överraskande blir mötet
när himmel möter hav
och sjöjungfruns sånger
blir kärlek i drömmarna

Horisonten ligger stilla
som en avklingad stormby
skeppsbrutna själar
havets hemliga sägen
bilderna på himlen
alla stjärnors penseldrag
berättar sin historia
och ger nyckeln till vägen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 626 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-26 21:52



Bookmark and Share


  anits VIP
acker målande poesi
2013-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...härligt "målat"...
2013-10-27

  aol
så fint,
2013-10-27

  Carina Bendix
Jättefint!
2013-10-27

    ej medlem längre
Så stiligt poetat om horisonten.
2013-10-26

  Katinka VIP
Väldigt vackert, så fina beskrivningar.
2013-10-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO