Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nästa helg är det allhelgon, tid för eftertanke och att minnas.


Allhelgonstund

Vita blir skuggorna
på kyrkogården
denna rofyllda plats
när månen lyser
Monolog över själar
i novembernatten
frostbitna löv
atmosfären fryser

Hedervärd stund
med flyende tankar
rosor i dimman
vid krattad gång
En orubblig låga
kring ristade runor
musik som smeker
berörande sång

Ljung som briljerar
vilsamt för ögat
en dikt till himlen
och dem som farit
Flammande lågor
vid minnenas vård
lugnt och fridfullt
för dagar som varit

Musik vid skuggorna
och bundna kransar
klockorna de klämtar
till vindarnas slag
Allhelgona stundens ro
byter dock sin skepnad
när natten sjunker
och gryningen blir dag




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 728 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-10-27 22:21



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint målar du dina ord, om stillhet
och eftertanke i allhelgona tid
2013-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Just så...en tid för minnen...vackert...
2013-10-29

  Åse Tropp VIP
En vaksam blick över viktigheten i vårt vardande fint beskrivet
2013-10-28

  Nina.H
Rader fyllda av tanke och ro, vackra
att läsa.
2013-10-28

  Ninananonia VIP
Vackert
2013-10-28

    ej medlem längre
stillsamt och vackert målar du en fin bild av våra nära och kära som lämnat oss..
2013-10-28

  Angel of love
Den vackra helgen, att minnas de som lämnat och de som fortfarande betyder mycket för oss.
Väldigt fin text.
2013-10-27

    ej medlem längre
Fint skriftat inför denna dag
2013-10-27

    ej medlem längre
Påminner om att påminnas om de som funnits, älskats, kvar i hjärtan än.
2013-10-27

  Tarantaran
Fin Allhelgona- stämning,
vacker bild! på fredag
Allhelgonadagen, på
lördag Alla helgons dag;
på söndag Söndag efter
alla helgons dag...om det
skulle finnas någon helig dag
på måndagen skulle den
säkert heta Måndag efter
Allhelgonadagens fredag..visst!

2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO