Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stormluckor, vargstängsel Lugn - säker - trygg Bild av stormen Simones ankomst över Blinäs


Låt dem riva

Låt stormen riva
Jag står säker där jag står
Jag har ridit ut mina stormar
Sett förödelsen i deras spår
Du och ditt mörker lockar inte mer
Du kan aldrig älska det du aldrig ser
Eller det du aldrig förstår

Låt ulven riva
Jag har stängt in mina får
Jag har tröttnat på jakten
Vet nog vart dina stigar går
Din blodtörst tas lätt för sensuell
Men genom vrålen hörs ditt ömkliga gnäll
Det hörs ända hit där jag står

Fångad, tagen med storm
Med mitt eget goda minne
Förförd av färg och form
Förgiftad till själ och sinne
Instängd i stormens öga
När vågorna gick höga
Jag lät mig av dig stängas inne

Riven av ulvens klor
Med blottat blödande hjärta
Jag var en gång där det kräket bor
Jag fruktar inte längre någon smärta
Om jag ville kunde jag dräpa dig
Men du är ingenting alls för mig
En parasit av patetisk svärta

Nu sitter ulven för sig själv
Och ylar mot gående måne
Stormen krusar knappt en älv
En dödsrossling bredvid Simone
Hade du ens haft någon storhetstid
Utan offer att klamra dig krampaktigt vid
Som en svagsint, dreglande fåne

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-28 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
För mig står vargen för kraft, styrka och gemenskap. Så det är med tvehågsenhet jag läser och samtidigt försöker sätta in ett annat djur istället för ulven. En svekfull orm, kanske....men får böja mig och acceptera att det även bland dessa magnifika djur finns rötägg. Och att det är en sådan ulv du skriver om.
Mycket bra, stark och berörande dikt.
2013-11-05

  axveronika
Skickligt hantverk och en starkt gripande text!
2013-11-03

  Rozsi.kovacs

En kanon text bravo
2013-11-03

  WyS VIP
Njöt av rythmen i denna "starka" dikt!
Tack!
2013-11-03

    ej medlem längre
Starkt och kraftfullt
fin rytm i texten
en given applåd
2013-11-03

    ej medlem längre
Starkt och kraftfullt
fin rytm i texten
en given applåd
2013-11-03

    Solai
Ojojoj, det här är riktigt bra! Jag dras in av ordflödet, sugs in i rytmen och imponeras av den härliga styrkan och vreden. Härligt att vara människa, och inte liten lortulv!
2013-11-03

  Jordgubbsodlare
Spännande grepp och intrikat innebörd! Stormen är ingenting, för du har redan varit i mörkret, där bodde ett fån. So what? En hård röst rycker på axlarna åt naturen i vrede och en ulv med svansen mellan benen. Finmejslat rimsmide!
2013-10-28

  Tess74
Starkt och bra!
2013-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP