Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om fåfänga och att hitta hem.

Ärren ligger i perfekta linjer,
ett efter vartannat med kirurgisk precision,
i sin ångest och leda skar han sig snyggt,
så fåfäng han var,
han vars namn jag inte minns

Han var en sådan som gillade att stå i centrum,
han dyrkade centrum som en vampyr dyrkar blod


Centrum är inte något statiskt,
stackaren,
det gjorde honom bipolär,
stjärnklar samtidigt bister och grå,
grund


Denne,
vars namn jag inte minns,
upplevde aldrig sig själv

Kokain,
t-sprit,
kanyler

Mental besatthet,
död

leder till
2
vägar

Kapitulation,
liv

Badade i blad,
badade i ett spad av choklad

Grönska grönska grönskat,
klart.

Ser du mig, ropade han -jag sprang
efter

Föll i ett hål

Föresten,
det spelar ingenroll,
inget spelar så stor roll,
längre

Fann kärnan på botten i djupet

Vissheten om alltings förgänglighet,
skapar utrymme och
värme.




Fri vers av Freddy Eastling
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-31 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Freddy Eastling
Freddy Eastling