Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här dricker ingen prosecco.

Du säger något
vrider om bilnyckeln så att motorn spinner igång
Den är alltid lite tveksam, motorn
hackar till och ibland behöver du gasa lite
framförallt om det är kallt

alltid startar den snällt

vi passerar allt
min gamla skola och mormors lägenhet
parken där jag skrapade knäna och bänken där jag var full en gång

du pekar som vanligt på flera hus när vi åker genom Bromma
och säger:
där bodde Kenta
och Nilla
och Benke

och berättar en anekdot
som jag hört förut

och det är jag som blir nostalgisk
fast jag inte ens levde på sextiotalet
ändå har alla Levis 501

Drottningholmsvägen:
in mot stan och pulsen och det är en tiggare
som knackar på bilrutan när vi stannar vid rödljuset
korsningen Fleminggatan S:t Eriksgatan

jag glömmer för en sekund att vi är i Stockholm

han får inga pengar
det är för kallt för att öppna bilrutan

trots det går flera tjejer i klänning och inga strumpbyxor
det är ju fredagskväll
de ska dansa
dricka
däcka

förbi Odenplan
ingenting är sig likt
det är inte ens sommar och klistrigt under träden på Odengatan
och ingen dricker prosecco på Primo Ciao Ciaos uteservering

du släpper av mig vid Tekniska Högskolan
du får ingen kram

borde gå ner i tunnelbanan
för på Valhallavägen blåser det alltid och den är lång
och framförallt
så gillar jag inte att promenera

men jag går ändå




Fri vers av Kolsyra
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-01 16:32



Bookmark and Share


    Anna B
Sjukt bra, jag gillar en massa. Dina texter när du namedroppar massa platser i Stockholm blir alltid något extra. Du gör det så snyggt, känns som man är där, som att man känner det du känner trots att man inte vet vad du känner. Eh ja. Bra i alla fall.

och i korsningen St Eriksgatan Fleminggatan bodde jag hela förra året. Eller inte mitt i korsningen, men du fattar.
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra