Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så jag får väl säga tack för bostadsbristen i denna stad.

Det är längre nu.
Elva steg från sängen.

Och det är precis vad jag klarar.

Nytt golv, grått klinkers, vitt kakel

Samma ångest

Samma tårar tryck över bröstet tysta skrik
varje morgon
och allt som dränks
i ljudet av vattenkokaren.

Utsikten är ny
Jag ser faktiskt himlen nu
Klaustrofobin är inte närvarande här

Och tur är väl det
För trettiotvå kvadrat

Ger elva steg från sängen till badrummet.
Ett steg till

det hade inte gått.




Fri vers av Kolsyra
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-27 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra