Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara för ett litet försök till att på ett mer okomplicerat sätt och vis förklara vad jag önskar få känna för det ska inspirera mig till att respondera ...


Det är inte det du säger i sig ...

... vare sig det är
i muntlig eller skriftad form
som avgör hur jag
tar till mig
tolkar
och bedömer
det du förmedlar till mig ...

Orden i sig
är sekundärt
för mig ...

Primärt
är det som får mig
att vilja 
lyssna och eller läsa
det du vill förmedla
genom dessa 
dina ordkombinationer
hur du 
genom de ord
du förmedlar
får mig att känna
att du själv
har en relation
till
och att det är
utifrån hur
du relaterar
till det du vill förmedla
som du talar
eller skriver 
dessa ord ...

När jag känner
att det du förmedlar
är någonting 
du saknar relation till
blir mitt mottagande
av naturliga skäl
väsentligt svalare
och inte riktigt
så intresserat 
som du själv vill ...

Det är svårt
för mig
att närmare precisera
vad exakt det krävs
för att förmedlat budskap
ska bli ett budskap
som mig attraherar ...

- Litar rätt mycket
på min intuition ...

Oavsett om det gäller
politik,
allmän eller speciell retorik,
litteratur inklusive lyrik och poesi,
konst, dans, sång och musik
eller film och teater ...

... vet jag med mig
utifrån mångårig erfarenhet
att det som tilltalar
och attraherar mig
har det gemensamt
att det får mig att känna
äkthet, melodi och rytm i allmänhet
men att jag framför allt
känner att det når fram
och ända in
men också verkligen berör mig
i allra innerligaste synnerhet ...

Ju mer jag om 
sändaren vet
och i vilken grad
jag känner densamma
påverkar självklart
i allra högsta grad
om och hur jag tar till mig
det förmedlade budskapet
och på vilket sätt jag det anammar ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-02 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP