Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den rasande floden

Floden kastar sig med ett rytande genom dalen
Det gör ont i min kropp
Skummet på vågorna ser så mjukt ut, så härligt
Jag vill låta det omsluta mig
Men under skummet döljer sig något
Spetsiga stenar som bränner i mina sår, ärrar min kropp, sliter ut mitt hjärta
Gång på gång

Gång på gång möts jag av spetsiga stenar.
Var är stranden? Var är min hjälp?
Varför hittar jag aldrig rätt stock att hålla mig i, rätt hand att gripa tag om?
Rätt hjärta att älska?

Framför mig ser jag återigen skummet på vågorna
Vad döljer sig under det?
Är det ännu en spetsig sten?
Kommer jag drabbas av ännu ett sår, ännu ett ärr i mitt hjärta?
Är det lönt att försöka nå din hand? Kommer du hjälpa mig ur den rasande floden?
Jag vill ha din hjälp, jag vill att du hjälper mig upp
Jag vill ha din tillåtelse att älska dig
Allt jag gör är att önska. Blir det ännu ett ärr?




Fri vers av Katastroferna
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-03-11 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Katastroferna
Katastroferna