Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en dikt som jag skrev till min vän Julia på hennes födelsedag.


En morgon i maj

En morgon i maj, solen går upp
En härlig dag i maj
Mina öron fylls av fåglarnas musik, musik om kärlek, musik om lycka

Dagens dofter fyller mig, lika ljuva som fåglarnas musik, lika vackra som livet

Jag mår bra den här dagen, en morgon i maj

Jag ser vitsipporna som täcker marken längs med den väg jag vandrar
De är så följsamma, de följer markens minsta kulle, vajar för varje vindpust
De är vackrare än solens ljus, vackrare än morgonen

Jag går förbi dem, jag ser dem, älskar dem, vill bli ett med dem
men ändå går jag förbi dem

Jag ser något annat, något vackrare, känner en ljuvare doft
Något som ger mig mer lycka än fåglarnas musik

Du står där
Du ler, dina ögon tindrar av lycka

Jag ler mot dig
Du ler mot dagen, en morgon i maj

Jag fylls av lycka när jag ser dig le
Du är fylld av lycka av dagen, en morgon i maj

Du ler mot din födelsedag

Grattis!




Fri vers av Katastroferna
Läst 459 gånger
Publicerad 2006-05-07 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Katastroferna
Katastroferna