Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej! Jag är inte nöjd med att läsa om att någon blivit dömd för vad det än är den blivit dömd för att ha gjort sig skyldig till ... - Nöjer mig inte med mindre än att den som verkligen är skyldig blir dömd!


Det synes som om ...

... vårt rättssystem
styrs mest
av det som
tillräckligt mycket chockar
så att det mediedrevet lockar ...

Det börjar snart nog
lite mer än blott bara
något av en samtida
sedvänja och kutym
att finna den 
vars moraliska kostym
allra bäst gagnar
största möjliga
lösnummerförsäljningsvolym ...

Rättssäkerheten i sig
börjar bli ett epitet
vilket står för
allt det 
vilket betecknas som
något som det
förgångna hör till ...

... Lite av ett slags
antikvitet
eller varför inte
benämna det som
en klyscha ...

Ty innehållet
synes saknas numer
och det lilla som finns kvar
har förlörat 
den verkliga innebörd och mening
som förr 
i sin självklart ljuvaste förening
utgjorde den låsta skyddande dörr ...

... Den sista försvarslinjen
för rättssäkerheten
mot den numer alltmer
rådande och illa förebådande
framtida ökande godtyckligheten ...

Stilla växer en inte så liten 
oroande men desto mer relevant
undran inom mig ...

... Hur ska man kunna få 
fler inklusive sådana som dig
att inse vad detta ointresse
av att vilja se vad det är som sker
i denna vår aktuella verklighet
innebär ... ?

- Vad krävs för att fler
ska börja intressera sig för
att göra någonting åt det här?

Kanske jag jag borde gilla läget
och låta sakernas tillstånd
vara i fred så som de redan är ...

Kanske är min vilja att förändra
och få fler att inse och förstå
något på tok för mycket som jag begär ...

Bara det att jag inte är 
en lika god vän med Någon annan
utan lider av övertygelsen om
att om inte jag själv bryr mig om
och gör någonting
åt det som händer och sker ...

- Vem ska då bry sig om?



... Vem ska då 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-03 03:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ingen aning om ingressen. Hela världen är som en annalkande börskrasch, även rättsväsendet, vilket är en behövlig krasch för att nollställa och bygga normala värden igen.
2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP