Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matmammans dilemma








Köket pytte,
matplatsstrejk.
Ingen plats för,
gourméschejk.

Diskbänk brokig,
rostfritt stål.
Ingen chans
flambera bål.

Spishäll knasig,
ugn också.
Värmeskåpet,
likaså.

Kylens halvskåp,
räcker ej.
Blott till ost,
och sill, pastej.

Katastrofplats,
frysen är.
Knôkfullt halvskåp,
även här.

Matmamman snart,
tappat gnistan.
Recepten följer,
med i kistan.

Stilla gång,
till korvaschappet.
Luffarmaten
sista nappet.

Äcklad äter,
hon dess mat.
Ej, serverad,
på ett fat.

Vita dukars,
minne blott.
Bor i koja,
ej i slott.

Köket pytte,
matplatsstrejk.
Ingen plats för,
gourméschejk.








EM/2013-11-03












Prosa av Madjori
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-03 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori