Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte på ett av de vackraste ord jag vet, månskugga. Moonshadow med Cat ni vet. Det blev månljus och som vanligt snöar jag in på katter :)


Månljus


Månen lyser i natten den kalla,
över allt och för alla
Snö som gnistrar
och knarrar
under de fodrade skorna

De utfodrade korna
står i lagårn och idisslar
I stillheten det rasslar
Andedräkt som bildar rök
Korna äter rofyllt sitt hö

Katten sitter trygg
på Stjärna 0137:s rygg
Stjärnorna glittrar
Katten och Stjärna 0137 tittar
ut genom ett smutsigt fönster
Dammigt och fullt av tjockt spindelvävsmönster
och ser
månen

Katten spinner och blundar
Stjärna 0137 slumrar
och tänker
att även på sommaren stjärnorna blänker
så vackert och skönt,
men då äter hon inte hö utan gräs så grönt
Drömmer om solens värme och frihet i hagen
Massor av frodigt gräs i magen

Kossan idisslar
Katten gäspar
och njuter av kossans värme och lugn
Natten är ännu ung
Månen lyser i den kalla natten,
somnar gör snart både kossan och katten





Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-03 20:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En vacker text och titel!
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.