Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


Vintervila

Nu vilar marken
under sitt jordgråa
mullvadsfärgade
”lapptäcke” – tid
byts till annan



De nyss guldgula
lummiga träden
uppvisar nu slanka
graciöst formade
stammar med grenar
som slingrar sig runt
varandra - såsom
ormen i Paradiset
med utstrålad
skönhet för att locka



MEN äpplet är borta
så ingen Eva
må längre frestas!



Under snöns
isolerande täcke
får så den sovande
jorden ny energi
för allas

COMMUNE BONUM!





Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-04 17:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Just så ...fint
2013-11-05

  Nina.H
Vilsamt att läsa.. en vacker bild!
2013-11-05

  Palett
Så vacker bild till din text om naturens vintervila.
2013-11-04

    maija tuori

Allt har sin tid ,du beskriver naturen med ord och bild så dramatiskt vackert .
2013-11-04

    ej medlem längre
Nu är det slut på alla vackra färger, vintervilan väntar.
Fint skrivet.
2013-11-04

  Ljusletaren
Gemensam tillhörighet ... så fint avslut på denna fina dikt! Fotot till dina fina ord är bara A och O /kram
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson