Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnorna har svar

 

 

 

 

Ack, hur ska vi leva,

utan några svar,

 

 

resten av våra liv

den stunden och

tiden vi har kvar

 

 

ty, svaren finns ej

under djupaste hav

 

 

ej heller hos vinden

som skingrar dimmor

i nattens mörkaste dal

 

 

ej i våra tunga hjärtan

som vi grävt och vänt

tills de är ett tomt skal

 

 

blott alla stjärnor

o miljoner ljusa stjärnor

har svaren till allt 

 

 

alla tusen, tusen frågor

alltifrån vad som är kärlek

till, varför tårar smakar salt

 

 

o frågor som sträcker sig

bortom, vårt okända land

det som ingen människa

kan se, o utanför vår rand

 

 

men hav tröst, de svaren

som vi inte finner eller vet

kan vi avslöja

ur stjärnornas

 

 

innersta

innersta

 

hemlighet

 

 

 

 

 

 *(Musik: Awolnation "Sail", piano cover)




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 792 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-11-05 11:22



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Wow-effekt
2013-11-29

  Tino
Otroligt-.
2013-11-28

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint...
2013-11-07

  Mikael Ekman
Mystiskt och vemodigt. Bravo
2013-11-07

  Ljusletaren
Absolut sant/kram
2013-11-06

    Birgersdotter VIP
Vilken fin poet du är...
2013-11-05

  Bo Himmelsbåge
Ja i stjärnorna har vi vårat bo
där får vår själ o tanke
frid o stilla ro
Ohh jag önskar att vi vore där
långt där bortom
där vår längtan är

Mycket vackert skrivet
med inspirerande musik därtill!

2013-11-05

  Lena Själsöga Keijser
detta är
en mycket vacker gåva
näri stjärnorna "åter" är tydliga
2013-11-05

  Lärling
Mycket, mycket fint!

2013-11-05

  Chawa VIP
I stjärnglansen döljer sig ett stort vetande - så sant! Fina rim, vacker bild och lekvarma toner därtill!
2013-11-05

  Lindha W Gustavsson
Oh så underbart härligt du skriver!
2013-11-05

    Dan Myrbeck
Vacker, Nina!
2013-11-05

  anathema VIP
Drömskt och vackert. Fina rim och en rogivande melodi.
2013-11-05

  Fem hjärtan VIP
Magiskt vackert!
2013-11-05

    ej medlem längre
Vackert diktat.
2013-11-05

  Linda CH VIP
Du skriver med rymd, känsla och fina rim.
2013-11-05

    ej medlem längre
ännu en av dina fina texter att njuta av..
2013-11-05

  Angel of love
Själsligt vacker.
2013-11-05

  Lars Hedlin
En text med känsla och magi! ,)
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H