Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en sådan morgon efter en natt fylld av smärtor på alla plan ... Ser det som en sorgbearbetningstext för att avlasta vissa överskott av oönskade känslosvall inom ...


Om jag vetat allt det jag idag vet ...

... om hur mycket av
mitt livs infrastruktur
och förutsättningar
som du raserat för mig ...

Ja, då hade jag nog
inte längre varit
det problem
jag på grund av
att jag inte visste
kommit att bli för dig ...

Är rätt övertygad om
att min kropps
samtliga vitala funktioner
successivt hade lagt av
var för sig
redan efter några års tid ...

Men eftersom jag inte visste
och min kärlek till livet 
och mina älskade barn
varit, är och förlir så stor ...

... överlevde jag 
en liten bit i taget
en dag i taget
och stundtals
timma för timma
som kom att bli
till veckor
som summerades
till månader ...

... år från år
till påföljande år ...

Nej, jag fäller ingen tår
och tycker ej synd om mig själv ...

Tårarna tog slut
för länge sedan
och att tycka synd om
mig själv
visste jag långt innan redan
var slöseri med energi ...

Energi jag bättre behövde
för att orka fortsätta
överleva och hålla mig vid liv ...

Idag är jag tacksam över
varje dag av relativ friskhet
som jag ännu uppleva får ...

Ty för var dag som går
jag allt mer styrka 
på alla plan 
känner att jag är på väg
att äntligen börjar återfå ...

En dag rätt snart
kommer det för dig
bli rätt uppenbart
att du misslyckades totalt
med din mission ...

Det är nästan som
om jag kunde ana
ett litet frö inom mig ...

Ett frö
som är på väg att 
utvecklas till
en motvillig empati
för det som väntar dig
den dag jag åter 
helt och hållet reser mig ...

Lagen om tre
gäller tack och lov
så även sådana som dig
Allt jag behöver göra
är att avvakta
och avnjuta 
när det som 
du har att vänta
kommer med full kraft
till dig 
och återställer ordningen
så att allt det du
på min bekostnad
anskaffat dig
och dragit fördel av ...

Blir till någonting
du önskar dig
att du aldrig haft ...

Du tog av det
du ej hade rätt att ta
Någonting du kommer att ångra
vartendaste återstående dag
av den tid du har kvar
på den oundvikliga vägen
som du steg för steg
kommer att tvingas gå
för att möta det som väntar
vid din grav ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-07 06:33



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En naken gripande text som berör,
starkt skriftat och säkert väl instiftat
2013-11-07

  Tess74
Stark och modig text tycker jag
2013-11-07

  queenia
starkt och något många, kan känna igen sig i..

driven komposition som lättar i slutet, finstämt och samtidigt hårt som flinta.
2013-11-07

    ej medlem längre
<3

2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP