Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatorna fattar eld

Jag sitter på balkongen
och väntar
på att gatorna ska fatta eld
Det är en sådan dag idag

Det har blivit sprickor i asfalten
den ligger och väntar på
att bli genomsyrad

Jag klarar inte att vänta och låtsats
som att allt är bra
Det kommer göra ont, eld är varmt
när det är för varmt är det smärtsamt
har du någon gång fått kokande vatten på dig så vet du

Röken börjar pysa, frän lukt
Eld sprider sig snabbt och som väntat står
gatorna i brand

Eld är vackert och vore det inte livsfarligt så skulle jag gärna elda saker. Men det är farligt och att gatorna brinner är fruktansvärt! Men det är skönt, jag slipper vänta. Min panik lägger sig och jag tillåts att helt enkelt vara rädd. Det varma ska egentligen göra ont, för det är jätte hett. Men jag vet inte om det gör det. Jag inbillar mig att det mer är som en mild hand på kinden.

Bränder måste ta slut
när allt är färdig bränt

Då sitter jag på balkongen
och väntar
på regn




Övriga genrer av Mian
Läst 395 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-09 00:35



Bookmark and Share


  queenia
Dina ord håller greppet till sista stavelse. Bra!
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Mian
Mian