Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske lite nattlig frustration från en själ som ägnat större delen av sitt verksamma liv åt att ta ansvar men också åt att få andra att ta ansvar ...


Den enda skillnaden mellan makthavare ...

... och vanliga medborgare
är
att de antingen är smarta nog
eller större idioter än
dem som valt dem
och eller låtit dem få sin makt ...

Att många i maktposition
och eller högre tjänsteställning
med större ansvar
ser vanliga medborgare
och många underställda
som mindre begåvade
men nödvändiga nyttiga idioter
har jag faktiskt viss förståelse för ...

Ty vi har de makthavare
och beslutsfattare
som vi förtjänar ...

Och de allra flesta 
gör nästintill vilka
kompromisser som helst
med det mesta i sina liv
bara de slipper
ta övergripande ansvar
och eller riskera någonting
av den trygghet de redan har ...

Denna drivkraft
eller brist på densamma
är den allra mest
avgörande faktorn
för vem som blir beslutsfattare
och eller makthavare ...

Inte kompetensen
eller lämpligheten
hos den som får
en sådan position
utan avsaknaden
av verkligen konkurrens
med avseende på
intelligenta, villiga
kompetenta och lämpliga
motkandidater ...

Den väsentligaste meriten
är att vara villig att ta ansvar
och låta övriga slippa detsamma ...

Önskar det jag förmedlar här
vore intet annat än
dikt och förbannad lögn
eller åtminstone
sprunget ur fördomar ...

Men tyvärr 
ligger det mer än blott
ett visst mått av sanning
bakom dessa ord
och deras
verkliga mening och innebörd ...

Kanske du som läsare
känner dig undrande inför
varför jag ens någonting 
sådant här, 
just här berör ...

Mitt svar till dig blir
tveklöst att
Jag innerligt önskar
att du med flera
ska bli berörd
och börja fundera
över hur du själv gör
när du står inför 
någonting du kan 
påverka och förändra
men som kräver 
att du tar detta ansvar
som därtill hör ...

- Och att åtminstone
någon eller helst flera
av alla dessa de dig
som här och nu läser mig
också väljer att göra lite mera
genom att till exempel
själv agera
istället för att lita till
att någon annan så gör ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-10 04:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket tänkvärt att vi har de makthavare vi förtjänar. Det är lätt att låta sig luras av fagra löften.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP