Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej till hjälp när det inte syns

Har du hört
att du är rökt
Om inte
är du inte
En vanlig nisse
med ordinära finanser
Utan en politiker
med outtömliga skatteintäkter
Att fördela från behövande
till förmögna

Nej till alla bidrags-former
är en ny norm
Som gäller under Sveriges nya flagga
vår nya dödsskugga
Sjuka utförsäkras bort
som en fuskande smutsig sort
Arbetslösa också
trampas ner i detta korståg
Handikappades lidande måste också ingå
i jakten på nästa jobbskatteavdrags nivå

Jag säger: - Jävla dårar
skyll er själva att ni får kalla kårar
Rösta likadant i nästa val igen
så bli ni också en flykting
Med gul blåa sår
utburen på en bår
Eller har ni verkligen så mycket kontanter på banken
att ni överlever denna nya välfärds stank
Kommer ni inte att kostnadseffektivt rationaliseras bort
för att ni i det nya arbetarpartiet tillhör fel sort

Har ni verkligen råd att bli gammal eller sjuk
tänk noga nu, innan ni hamnar under er egen tillverkade begravningsduk
Lyssna inte på nytt valfläsk inför kommande val
utan minns tilläggen de skrev i sin regeringssal
Kom ihåg gårdagens lurendrejeri
låt inte nya budskap lura dig
Kapitalismen kommer aldrig behöva dig
annat än som slav, för att utnyttja dig
Demokratin måste alltid bevakas
för de rikaste är rättvisan värdelös att bejakas




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-12 00:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det ser ut som om folk inte ännu har insett hur illa ställt det är fastän snart all välfärd är borta.
2013-11-12

  Magica VIP
Nej, nu borde väl folk ha sånt intellekt att de inser att det inte gynnar särskilt många att rösta kvar denna högerregering en gång till!
Då gräver de sin egen grav.
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP