Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns anledning till oro

 

 

det finns anledning till oro

hyresvärden kräver biopsi

av din slitna vävnad

iglarna du ärvt

förvandlas till kravmaskiner

 

det finns mörker

där galenskapen är hård

där döden bär svarta stövlar

på vägen genom en bibel

ingen längre kan läsa

 

hatets liturgi är förödande

när små män marscherar i takt

ödeläggande land

som en gång sjöng med fåglar

i gränslöshet

 

maktens urgröpta vålnader

kapar all förtrolighet

med matematik och lagar

finner snabba lösningar

förlöser positioner i eldstrid

 

vem värnar den svages rätt

till dräglighet i rinnande vatten

vem försvarar vänligheten

när nattens bödlar

köar vid schavotten




Fri vers av andrasidan
Läst 441 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-15 09:34



Bookmark and Share


  Anita Westin
En mörk tid att beskriva. Ja det är kännbart.
2013-11-16
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan