Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

c/o Vintergatan

 

 

 

 

och när jag hade sökt svar längs livets alla vägar

utan att finna viskningarnas källa

återstod bara Vintergatan kvar att vandra

 

och där på kanten till den största tomheten

jag någonsin beskådat

hördes dem svagt

 

stjärnorna jag klivit på, frågande jämra sig

vad har du gjort med din själ

och all den kärlek ditt människoväsen burit?

 

oändligt trött, la jag mig där, blundade

lät mina händer sväva över kanten

och försökte minnas hur det kändes att gråta av kärlek

 

ebbade viskningarna ut

tog tomheten tag i mina händer

och bara drog ner mig över kanten

 

 

 

 

 




Fri vers av Kalypso
Läst 259 gånger
Publicerad 2013-11-15 13:09



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Där på randen till det fattbara vänder vi och byter adress och blir överraskade på ett subtilt vis. Svaren finns där för tanken är större än universum. Det är frågorna som vänder vägen åt oss om än bara för ett kort ögonblick och öppnar universum, då vi blundar och finner hågkomster från en annan tid. Jag uppskattar frånvaron av siljetecken, slutversen blir både påstående och frågor.
Tankeväckande text.
2013-11-17

    Melona
Allra käraste du, så kan det kännas ibland och när detta tillstånd infinner sig - ja, då är det tungt. Du förmedlar det sådär magiskt ändå, hur svart det än är.
Du stjärnstoffsvarelse!
2013-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Kalypso
Kalypso