Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bärnstens text Den röda tråden, fick mig att skriva en kommentar som jag vill återge som en egen text då den står för någonting som känns väsentligt för mig att förmedla ...


Det är ont om Jordglobar ...

Människan lider inte
av så där alldeles 
för lite hybris
med avseende 
på sin övertygelse om
att kunna förstöra Jorden 
och allt liv på densamma 
för all framtid ... 

Jorden överlever människan! 

- När människan går för långt 
slår nämligen Jordens naturliga krafter tillbaka
och återställer ordningen igen ... 

Men utvecklingen, 
vad avser människan,
så som den just nu ser ut 
lär när allt är återställt 
för länge sedan ha tagit slut ... 

Och Jorden
så som den organism 
den i grund och botten är 
blir inte någonsin mer 
som vi känt den förut ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-11-15 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP