Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dröm i en stuga i skogen


I samma andedräkt

jag vaknade inatt av att jag drömde
att vi andades i samma andedräkt
att vi flämtade i samma takt
som eldens lågor i vinden
ditt ansikte var skymt
men uppifrån belyst
av stjärnorna från himlen

och vi sa ingenting, men ändå
susade skogen en visa
med ord som föll
ut från våra kroppar
sjönk undan ut i mörkret
bortom eldtungornas
flammande lågor

vi vaggades sakta av rytmen
från visan ur skogen
vår andedräkt steg
upp emot himlen
och mötte stjärnorna
förenades med ljuset
nu lyser vi
tillsammans
i evigheten




Fri vers (Modernistisk dikt) av Stigi Skog
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-16 23:03



Bookmark and Share


    Amisan
Vad fantastiskt fint du målar bilden av andedräkten.
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog