Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orioniderna

Och det var Orion som låg rakt framför mig,
med sin pilbåge spänd över himlavalvet, vandrande över världshaven.
Onåbar.
Avlägsna melodier från ett vindspel i Någons trädgård där
vi gick längs vägen,
med tystnaden emellan oss som miljarder ljusår -
som från en annan tid.

Jag såg ansiktet och skrev namnet i vinden,
det som var
då.
Helheten,
en hypernova av förnimmelser.

Stannar upp och andas.
Tar ett steg tillbaka och
vinglar till för -
denna känsla av en saknad som sträcker sig utanför min kropp, bortom,
upp till stjärnorna,
vidare genom universum.

kanske landar i dig.




Fri vers (Fri form) av onomatopoetisk
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-17 21:29



Bookmark and Share


  Robin V
Så vackert!
2014-02-17

  Pål Christensson
Vilka rymder du skapar! Härlig språkkänsla!
2013-11-23

  Katinka VIP
Väldigt bra och snygg text. Gillar perspektivet.
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

onomatopoetisk
onomatopoetisk